Pittige rode curry met kippendij en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige rode curry met kippendij en feta

Pittige rode curry met kippendij en feta

met spinazie, linzen en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Rode currykruiden

1.5 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Spinazie

½ blik(ken)

Linzen

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3678 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten38 g
Zout6 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Bakken
1

Breng ruim water met 30 ml kokosmelk per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1 1/2 tl rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

Curry maken
2

Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes, rode peper, vissaus en 60 ml per persoon kokosmelk toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Vind jij de saus te waterig? Laat de curry dan nog wat langer pruttelen zonder deksel zodat de saus kan inkoken.

Garnering voorbereiden
3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.

Serveren
4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de limoenpartjes.