Pittige rode curry met kippendij en feta
Pittige rode curry met kippendij en feta

Pittige rode curry met kippendij en feta

met spinazie, linzen en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

100 g

Chicken thigh strips

25 g

Chopped ​​onion

½ sachet(s)

Red curry spices

1.5 piece

Tomato

50 g

Spinach

½ can

Lentils

90 milliliters

Coconut milk

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

25 g

Feta

(Contains Milk)

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories879 kcal
Energy (kJ)3678 kJ
Fat41 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate85 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein38 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid

Cooking Steps

Bakken
1

Breng ruim water met 30 ml kokosmelk per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1 1/2 tl rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

Curry maken
2

Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes, rode peper, vissaus en 60 ml per persoon kokosmelk toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Tip 2: Vind jij de saus te waterig? Laat de curry dan nog wat langer pruttelen zonder deksel zodat de saus kan inkoken.

Garnering voorbereiden
3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.

Serveren
4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de limoenpartjes.