Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
100 g
Chicken thigh strips
25 g
Chopped onion
½ sachet(s)
Red curry spices
1.5 piece
Tomato
50 g
Spinach
½ can
Lentils
90 milliliters
Coconut milk
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
25 g
Feta
(Contains Milk)
¼ piece
Red chili pepper
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium chicken stock cube
Breng ruim water met 30 ml kokosmelk per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1 1/2 tl rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes, rode peper, vissaus en 60 ml per persoon kokosmelk toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.
Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Tip 2: Vind jij de saus te waterig? Laat de curry dan nog wat langer pruttelen zonder deksel zodat de saus kan inkoken.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.
Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de limoenpartjes.