Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Kippendijreepjes
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Rode currykruiden
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Linzen
90 ml
Kokosmelk
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie, evenuteel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en vissaus toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de witte kaas.
Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en de partjes limoen.