Pittige rode curry met kippendij en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

met spinazie, linzen en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Rode currykruiden

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Linzen

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3705 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers7 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

Curry maken
2

Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie, evenuteel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en vissaus toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.

Garnering voorbereiden
3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de witte kaas.

Serveren
4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en de partjes limoen.