Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmatirijst
100 g
Kippendijreepjes
25 g
Gesneden ui
½ sachet(s)
Rode currykruiden
1 unit
Tomaat
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
½ pack
Linzen
90 milliliters
Kokosmelk
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
¼ unit
Limoen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
25 g
Witte kaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
0.13 unit
Kippenbouillonblokje
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie, evenuteel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en vissaus toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de witte kaas.
Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en de partjes limoen.