Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
160 gram
Kippendijfilet
1 tl
Gerookt paprikapoeder
2 el
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
150 gram
Groentemix met rodekool
25 gram
Augurken
1 stuk(s)
Kurkumabroodje
(Bevat Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kip samen met de rode ui en het gerookt paprikapoeder in 5 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Keer regelmatig om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Meng in een saladekom de mosterd, mayonaise en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng eerst 1/3 van de dressing met de kool-peenmix. Voeg vervolgens de overige mix en de helft van de augurken toe en roer goed door
Leg het kurkumabroodje op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat water en bak in 7 – 8 minuten goudbruin. Haal ondertussen de gare kip uit de pan en laat afkoelen. Zet het vuur van de hapjespan hoog en laat de rode ui nog 2 – 3 minuten zonder deksel koken, of totdat het meeste vocht is verdampt.
Gebruik je handen of 2 vorken om het vlees van de afgekoelde kippendij te plukken.
Snijd het broodje open, beleg met de geplukte kip en schep de gebakken rode ui hierop. Garneer met een klein deel van de koolsla.
Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de overige koolsla ernaast en garneer de 'pulled chicken' met de overige augurken.