Pulled chicken met koolsla
Pulled chicken met koolsla

Pulled chicken met koolsla

Op een broodje met zoete rode ui en augurk

Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.

Allergens:
Egg
Mustard
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode ui

160 g

Kippendijfilet

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

2 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

150 g

Groentemix met rodekool

25 g

Augurken

1 unit

Kurkumabroodje

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Mosterd

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3109 kJ
Calories743 kcal
Fat42 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate50 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9 g
Protein36 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Salad Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet
Fork

Cooking Steps

Kippendij bakken
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kip samen met de rode ui en het gerookt paprikapoeder in 5 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Keer regelmatig om.

Koolsalade maken
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Meng in een saladekom de mosterd, mayonaise en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng eerst 1/3 van de dressing met de kool-peenmix. Voeg vervolgens de overige mix en de helft van de augurken toe en roer goed door

Bakken, afkoelen, koken
3

Leg het kurkumabroodje op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat water en bak in 7 – 8 minuten goudbruin. Haal ondertussen de gare kip uit de pan en laat afkoelen. Zet het vuur van de hapjespan hoog en laat de rode ui nog 2 – 3 minuten zonder deksel koken, of totdat het meeste vocht is verdampt.

Plukken
4

Gebruik je handen of 2 vorken om het vlees van de afgekoelde kippendij te plukken.

Beleggen
5

Snijd het broodje open, beleg met de geplukte kip en schep de gebakken rode ui hierop. Garneer met een klein deel van de koolsla.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de overige koolsla ernaast en garneer de 'pulled chicken' met de overige augurken.