Puree van aardappel en knolserderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Puree van aardappel en knolserderij

Puree van aardappel en knolserderij

met boerenworst, kastanjechampignons en spinazie

Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 300 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Runderbouillonblokje

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Verhit ondertussen 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Bakken
3

Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak nog 5 - 7 minuten.

Op smaak brengen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de koekenpan en laat al roerend slinken. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en knolserderij tot een grove puree, meng met 1 tl roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de boerenworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon in de pan met 1/8 bouillonblokje per persoon. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, schep de gebakken kastanjechampignons en spinazie erop. Leg de boerenworst erop en schenk de jus eroverheen. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.