Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 300 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
100 g
Knolselderij
(Contains Celery)
½ unit
Sjalot
125 g
Kastanjechampignons
5 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
1 unit
Varkensboerenworst
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
2 teaspoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
0.13 unit
Runderbouillonblokje
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Verhit ondertussen 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.
Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak nog 5 - 7 minuten.
Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de koekenpan en laat al roerend slinken. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en knolserderij tot een grove puree, meng met 1 tl roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de boerenworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon in de pan met 1/8 bouillonblokje per persoon. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, schep de gebakken kastanjechampignons en spinazie erop. Leg de boerenworst erop en schenk de jus eroverheen. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.