Puree van aardappel en knolserderij
Puree van aardappel en knolserderij

Puree van aardappel en knolserderij

met boerenworst, kastanjechampignons en spinazie

Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 300 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen!

Allergens:
Celery
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

100 g

Knolselderij

(Contains Celery)

½ unit

Sjalot

125 g

Kastanjechampignons

5 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

1 unit

Varkensboerenworst

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

0.13 unit

Runderbouillonblokje

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3025 kJ
Calories723 kcal
Fat41 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate50 g
Sugar6 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Verhit ondertussen 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Bakken
3

Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak nog 5 - 7 minuten.

Op smaak brengen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de koekenpan en laat al roerend slinken. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en knolserderij tot een grove puree, meng met 1 tl roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de boerenworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon in de pan met 1/8 bouillonblokje per persoon. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, schep de gebakken kastanjechampignons en spinazie erop. Leg de boerenworst erop en schenk de jus eroverheen. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.