topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

Wie in Indonesië op vakantie is geweest heeft het vast al eens gegeten: rendang. Een Indonesisch stoofpotje met rundvlees dat traditioneel werd geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals een huwelijk. Tegenwoordig zie je het in veel 'warungs' – kleine restaurants – op het menu. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Wortel

½ stuk(s)

Komkommer

85 gram

Witte langgraanrijst

75 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

120 gram

Rendang

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels3 g
Eiwitten28 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller
Saladekom
Hapjespan met deksel

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een 1/4 runderbouillonblokje per persoon toe. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Salade maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper met de dressing. Schep af en toe om, zodat de dressing goed intrekt.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Rendang voorbereiden
4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de rest van de rode peper en het citroengras 1 – 2 minuten.

Rendang afmaken
5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk (houd 2 el kokosmelk per persoon over voor de rijst, zie stap 3) toe aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.