Rendang met kokosrijst
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

Wie in Indonesië op vakantie is geweest heeft het vast al eens gegeten: rendang. Een Indonesisch stoofpotje met rundvlees dat traditioneel werd geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals een huwelijk. Tegenwoordig zie je het in veel 'warungs' – kleine restaurants – op het menu. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

50 g

Wortel

½ unit

Komkommer

85 g

Witte langgraanrijst

75 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Gemalen citroengras

120 g

Rendang

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Runderbouillonblokje

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3096 kJ
Calories740 kcal
Fat31 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate86 g
Sugar11.5 g
Dietary Fiber3 g
Protein28 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler
Salad Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een 1/4 runderbouillonblokje per persoon toe. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Salade maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper met de dressing. Schep af en toe om, zodat de dressing goed intrekt.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Rendang voorbereiden
4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de rest van de rode peper en het citroengras 1 – 2 minuten.

Rendang afmaken
5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk (houd 2 el kokosmelk per persoon over voor de rijst, zie stap 3) toe aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.