Rendang met rundvlees en pittige boontjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Sperziebonen

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Gedroogde laos

120 gram

Rendang

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

el

Sambal

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)711 kcal
Energie (kJ)2976 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan

Instructies

Snijden en fruiten
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper, de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten.

Tip: Knik de stelen citroengras of geef er een harde tik op met bijvoorbeeld het heft van een mes.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kneus het verse citroengras. Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Liever geen plakkerige rijst? Giet dan af in een zeef, spoel af en zet de zeef terug op de hete pan. Laat verder uitstomen.

Sperziebonen bereiden
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Tip: Pas op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer de rode peper apart.

Pittige boontjes maken
4

Voeg de sperziebonen toe aan de smaakmakers en bak 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Haal dan het deksel van de pan en kook nog 2 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Rendang afmaken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe. Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.

Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar komt door de kokos in de saus: die stolt in de koelkast en maakt de rendang heerlijk romig!

Serveren
6

Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de boontjes erbij en giet de overgebleven saus van de boontjes over de rijst.