Risotto met rode wijn en paddestoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met rode wijn en paddestoelen

Risotto met rode wijn en paddestoelen

met truffel-gruyère crostini's

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse dragon

75 gram

Risottorijst

95 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

40 gram

Bloemkool-truffel dip

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)789 kcal
Energie (kJ)3300 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels5.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Sjalot fruiten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. 

Risotto bereiden
2

Schenk de helft van de rode wijn erbij en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Voeg daarna de andere helft toe en herhaal dit. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
3

Snijd de dragon fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook en dragon toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Crostini's maken
4

Meng in een kleine kom de bloemkool-truffeldip met de geraspte gruyère. Snijd het broodje open. Leg het open broodje over een bakplaat met bakpapier. Beleg met de helft van de truffel-gruyère spread en breng op smaak met zwarte peper. Bak 8 – 10 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan en gratineer de kaas van de crostini's. Pas op dat het niet verbrandt!

Risotto afmaken
5

Haal de risotto van het vuur. Roer de overige roomboter, 2/3 van de paddenstoelen en de helft van de parmigiano reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige truffel-gruyère spread, de overige paddestoelen en overige parmigiano reggiano. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met de truffel-gruyère crostini's.