Risotto met rode wijn en paddestoelen
Risotto met rode wijn en paddestoelen

Risotto met rode wijn en paddestoelen

met truffel-gruyère crostini's

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Tags:
Veggie
Allergens:
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh tarragon

75 g

Risotto rice

95 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ piece

White bread roll

40 g

Cauliflower truffle dip

(Contains Milk)

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories789 kcal
Energy (kJ)3300 kJ
Fat38.8 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate84 g
Sugar3.7 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein29.8 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Sjalot fruiten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. 

Risotto bereiden
2

Schenk de helft van de rode wijn erbij en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Voeg daarna de andere helft toe en herhaal dit. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
3

Snijd de dragon fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook en dragon toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Crostini's maken
4

Meng in een kleine kom de bloemkool-truffeldip met de geraspte gruyère. Snijd het broodje open. Leg het open broodje over een bakplaat met bakpapier. Beleg met de helft van de truffel-gruyère spread en breng op smaak met zwarte peper. Bak 8 – 10 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan en gratineer de kaas van de crostini's. Pas op dat het niet verbrandt!

Risotto afmaken
5

Haal de risotto van het vuur. Roer de overige roomboter, 2/3 van de paddenstoelen en de helft van de parmigiano reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige truffel-gruyère spread, de overige paddestoelen en overige parmigiano reggiano. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met de truffel-gruyère crostini's.