Risotto van orzo alla melanzane met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo alla melanzane met kip

Risotto van orzo alla melanzane met kip

met Parmigiano Reggiano en Italiaanse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

150 ml

Water

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels14 g
Eiwitten41.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later. 

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en roerbak nog 1 minuut. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten inkoken.

Orzo koken
4

Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes inkoken, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.

 

Kip bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een rasp.

Serveren
6

Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer 1/2 van de geraspte Parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte Parmigiano.