Risotto van orzo alla melanzane met kip
Risotto van orzo alla melanzane met kip

Risotto van orzo alla melanzane met kip

met Parmigiano Reggiano en Italiaanse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

150 milliliters

Water

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3396 kJ
Calories812 kcal
Fat31.3 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate85.6 g
Sugar23.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein41.7 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later. 

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en roerbak nog 1 minuut. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten inkoken.

Orzo koken
4

Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes inkoken, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.

 

Kip bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een rasp.

Serveren
6

Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer 1/2 van de geraspte Parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte Parmigiano.