Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken fillets with Mediterranean spices
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Eggplant
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
150 milliliters
Water
1.5 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en roerbak nog 1 minuut. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten inkoken.
Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes inkoken, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een rasp.
Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer 1/2 van de geraspte Parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte Parmigiano.