Rode bieten parelgerst risotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode bieten parelgerst risotto

Rode bieten parelgerst risotto

met groene asperges en geitenkaas

Allergenen :
Gerst
Gluten
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst, Gluten Kan bevatten Gluten)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Pistachenoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Hazelnoten, Walnoten)

65 gram

Groene asperges

15 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Gekookte rode bieten

65 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2854 kJ
Vetten28.66 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten71.26 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels16.37 g
Eiwitten27.29 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Risotto koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, ui, tijm, oregano en de parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon 350 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 - 25 minuten gaar. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst droog kookt (zie Tip).

Tip: Parelgerst is harde graankorrel en houd een bite als het gaar is.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Asperges grillen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Voeg de asperges toe aan de koekenpan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur.

Meng de risotto
5

Snijd de rode bieten in blokjes. Roer de parmiggiano reggiano, de rode bieten en 1/3 van de geitenkaas door de parelgerst (zie Tip).

Tip: Roer goed door zodat de risotto roze kleurt.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst in het midden van de borden. Garneer met het amandelschaafsel, basilicum, de overige geitenkaas en de groene asperges, Besprenkel met 1/2 tl honing per persoon.