Rode bieten parelgerst risotto
Rode bieten parelgerst risotto

Rode bieten parelgerst risotto

met groene asperges en geitenkaas

Allergens:
Barley
Gluten
Tree nuts
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Dried thyme

½ sachet(s)

Dried oregano

85 g

Pearl barley

(Contains Barley, Gluten May be present Gluten)

5 g

Shaved almonds

(Contains Tree nuts, Almonds May be present Pecans, Brazil nuts, Pistachios, Macadamia nuts, Peanuts, Sesame, Hazelnuts, Walnuts)

65 g

Green asparagus

15 g

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

200 g

Pre-cooked beetroot

65 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories682 kcal
Energy (kJ)2854 kJ
Fat28.66 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate71.26 g
Sugar16.2 g
Dietary Fiber16.37 g
Protein27.29 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Risotto koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, ui, tijm, oregano en de parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon 350 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 - 25 minuten gaar. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst droog kookt (zie Tip).

Tip: Parelgerst is harde graankorrel en houd een bite als het gaar is.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Asperges grillen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Voeg de asperges toe aan de koekenpan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur.

Meng de risotto
5

Snijd de rode bieten in blokjes. Roer de parmiggiano reggiano, de rode bieten en 1/3 van de geitenkaas door de parelgerst (zie Tip).

Tip: Roer goed door zodat de risotto roze kleurt.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst in het midden van de borden. Garneer met het amandelschaafsel, basilicum, de overige geitenkaas en de groene asperges, Besprenkel met 1/2 tl honing per persoon.