We hebben de biefstukpuntjes al gemarineerd en de Oosterse groente vast gesneden. Zo kun je deze Vietnamese roerbak in no time op tafel zetten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes
200 gram
Groentemix met wittekool
85 gram
Bruine snelkookrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.25 cm
Verse gember
5 gram
Sesamzaad
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Bloem
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Meng in een kom de Vietnamese saus, de gember, de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el bloem en 2 el water.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Roerbak de groentemix en de overige knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg de biefstukpuntjes en het sausmengsel toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de roerbak over de borden. Garneer met de sesamzaadjes.