Roerbak met biefstukpuntjes en sesam
Roerbak met biefstukpuntjes en sesam

Roerbak met biefstukpuntjes en sesam

met Vietnamese saus en gemengde groenten

We hebben de biefstukpuntjes al gemarineerd en de Oosterse groente vast gesneden. Zo kun je deze Vietnamese roerbak in no time op tafel zetten.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Asian-style marinated beef strips

200 g

Vegetable mix with cabbage

85 g

Quick-cook brown rice

1 piece

Garlic

1.25 cm

Fresh ginger

5 g

Sesame seeds

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories558 kcal
Energy (kJ)2336 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate82 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein12 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Meng in een kom de Vietnamese saus, de gember, de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el bloem en 2 el water.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten en vlees bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Roerbak de groentemix en de overige knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg de biefstukpuntjes en het sausmengsel toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de roerbak over de borden. Garneer met de sesamzaadjes.