Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Vegetarische döner kebab
200 gram
Groentemix met wittekool
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Basmatirijst
10 gram
Sesamzaad
1.32 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar op laag vuur. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.
Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.
Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische shoarma gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma. Garneer met de sesamzaadjes.