Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki
Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

met Oosterse groenten en sesamzaad

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Veggie döner kebab

200 g

Vegetable mix with cabbage

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soja, Tarwe)

75 g

Basmati rice

10 g

Sesame seeds

1.32 piece

Scallions

1 piece

Garlic

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories714 kcal
Energy (kJ)2988 kJ
Fat28 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate85 g
Sugar19 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar op laag vuur. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.

Mengen
3

Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.

Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische shoarma gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma. Garneer met de sesamzaadjes.