Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Veggie döner kebab
200 g
Vegetable mix with cabbage
25 g
Teriyaki sauce
(Contains Soja, Tarwe)
75 g
Basmati rice
10 g
Sesame seeds
1.32 piece
Scallions
1 piece
Garlic
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soja, Tarwe)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar op laag vuur. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.
Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.
Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische shoarma gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma. Garneer met de sesamzaadjes.