Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

met ingelegde komkommer, rodekool en wortel

Dit gerecht zet je met alle gemak op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door niet alleen de koolmix, maar ook de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

0.68 stuk(s)

Bosui

100 gram

Rodekool en wortel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Sesamzaad

4 stuk(s)

Ei

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Grote kom
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de risottorijst en kook de rijst afgedekt 12 - 15 minuten. Giet de rijst daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Heeft jouw vergiet te grote gaatjes? Gebruik dan een zeef.

Mengen
2

Meng in een grote kom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl honing en een snuf zout. Voeg de mini-komkommer en de rodekool-wortelmix toe. Zet apart en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de helft van het sesamzaad en het witte deel van de bosui.

Tip: Houd je niet van rauwe bosui? Laat het witte deel dan uit de mayonaise en bak samen met het roerei in stap 3.

Roerei maken
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de mix van gesneden gember, knoflook en rode peper toe en de helft van de sojasaus. Meng goed. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geklutste ei toe en bak al roerend tot het deels begint te stollen. Haal de pan van het vuur zodat het roerei niet te ver door stolt en lekker smeuïg blijft. Meng vervolgens de sesam-mayonaise door de risottorijst.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4

Verdeel de risottorijst en de ingelegde groenten over de borden. Schep het roerei op de risottorijst. Garneer met het groene deel van de bosui en het overige sesamzaad. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.