Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst
Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

met ingelegde komkommer, rodekool en wortel

Dit gerecht zet je met alle gemak op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door niet alleen de koolmix, maar ook de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.

Allergens:
Mustard
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

1 piece

[Persian] cucumber

0.68 piece

Scallions

100 g

Red cabbage & carrot

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Sesame seeds

4 piece

Egg

10 g

Garlic-ginger-chili mix

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3376 kJ
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate77 g
Sugar13 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Large Bowl
Small Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de risottorijst en kook de rijst afgedekt 12 - 15 minuten. Giet de rijst daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Heeft jouw vergiet te grote gaatjes? Gebruik dan een zeef.

Mengen
2

Meng in een grote kom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl honing en een snuf zout. Voeg de mini-komkommer en de rodekool-wortelmix toe. Zet apart en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de helft van het sesamzaad en het witte deel van de bosui.

Tip: Houd je niet van rauwe bosui? Laat het witte deel dan uit de mayonaise en bak samen met het roerei in stap 3.

Roerei maken
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de mix van gesneden gember, knoflook en rode peper toe en de helft van de sojasaus. Meng goed. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geklutste ei toe en bak al roerend tot het deels begint te stollen. Haal de pan van het vuur zodat het roerei niet te ver door stolt en lekker smeuïg blijft. Meng vervolgens de sesam-mayonaise door de risottorijst.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4

Verdeel de risottorijst en de ingelegde groenten over de borden. Schep het roerei op de risottorijst. Garneer met het groene deel van de bosui en het overige sesamzaad. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.