Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Farfalle

100 gram

Varkenshaaspuntjes

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)972 kcal
Energie (kJ)4067 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.3 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de pasta en gebruik de helft van de slagroom.

Aubergine bakken
2

Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Ben je een grote eter? Kook dan alle farfalle.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de gedroogde tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg dan de tijm en farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes verder.

Serveren
4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de overige kaas.