Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

35 g

Semi-dried tomato mix

½ piece

Eggplant

75 g

Farfalle

100 g

Pork tenderloin tips

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried thyme

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories972 kcal
Energy (kJ)4067 kJ
Fat57 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate70 g
Sugar11 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de pasta en gebruik de helft van de slagroom.

Aubergine bakken
2

Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Ben je een grote eter? Kook dan alle farfalle.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de gedroogde tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg dan de tijm en farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes verder.

Serveren
4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de overige kaas.