topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige groentelasagne

Romige groentelasagne

met spinazie, courgette en grana padano

Voor dit gerecht maak je zelf bechamelsaus. Dit doe je door eerst een roux te maken, een gebakken mengsel van vet en bloem dat de basis vormt van verschillende traditionele sauzen uit de Franse keuken. Daarna breng je deze klassieke saus verder op smaak.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse oregano

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)828 kcal
Energie (kJ)3464 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout2.9 g

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een halve cm dik.

Courgette bakken
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

Roux maken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie.

Lasagne maken
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.