Voor dit gerecht maak je zelf bechamelsaus. Dit doe je door eerst een roux te maken, een gebakken mengsel van vet en bloem dat de basis vormt van verschillende traditionele sauzen uit de Franse keuken. Daarna breng je deze klassieke saus verder op smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 sprig
Verse oregano
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
⅓ unit
Kookroom
(Contains Milk)
40 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
2 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een halve cm dik.
Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.
Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.
Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.