Deze lasagne is een echte HelloFresh-klassieker, waarbij je ook een klassieke kooktechniek gebruikt. Je maakt namelijk zelf een roux voor de bechamelsaus. Een roux vormt de basis voor veel traditionele sauzen. Wanneer je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je er dus eindeloos mee variëren!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 bosje(s)
Verse oregano
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
⅓ pak(ken)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
250 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met het grootste deel van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aanstaan. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.
Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.
Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.