Romige pasta met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met boerenworst

Romige pasta met boerenworst

met Parmigiano Reggiano, tomaat en spinazie

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten38.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de tomaat in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Knijp het worstvlees uit het vel boven de hapjespan. Bak het vlees in 2 - 4 minuten los met een spatel.
  • Voeg de ui en tomaat toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan en laat de spinazie slinken.
Saus maken
3
  • Blus af met het kookvocht en de witte balsamicoazijn.
  • Roer de room en de Siciliaanse kruiden erdoor en laat 1 - 2 minuten sudderen.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
  • Voeg de pasta toe aan de saus, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.