Romige pasta met spek en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Prei

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spekreepjes

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)126 kcal
Energie (kJ)526 kJ
Vetten6.7 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten10.1 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels4.9 g
Eiwitten3.7 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng per persoon 100 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier per persoon 1/4 bouillonblokje boven.
  • Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in de lengte in 2-3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.
Spekjes bakken
2
  • Kook de bloemkoolrijst in de bouillon voor 6 - 8 minuten.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Gier daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bak de spekjes in een hapjespan, zonder bakvet, 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart, verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 g pasta per persoon en gebruik dan alleen de benodigde hoeveelheid Italiaanse kaas in de saus.

Saus maken
3
  • Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.
  • Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook en peper en zout.
  • Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom (zie TIP).

Tip: Heb je meer tijd? Pureer dan het eimengsel met een staafmixer tot een gladde saus.

Serveren
4
  • Voeg de spekjes, gekookte spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.
  • Voeg een deel bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.