Romige pasta met spek en ei
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Leek

100 g

Cauliflower Rice

(May be present Celery)

g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 g

Bacon lardons

4 piece

Egg

50 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories126 kcal
Energy (kJ)526 kJ
Fat6.7 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate10.1 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein3.7 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Sieve

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng per persoon 100 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier per persoon 1/4 bouillonblokje boven.
  • Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in de lengte in 2-3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.
Spekjes bakken
2
  • Kook de bloemkoolrijst in de bouillon voor 6 - 8 minuten.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Gier daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bak de spekjes in een hapjespan, zonder bakvet, 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart, verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 g pasta per persoon en gebruik dan alleen de benodigde hoeveelheid Italiaanse kaas in de saus.

Saus maken
3
  • Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.
  • Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook en peper en zout.
  • Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom (zie TIP).

Tip: Heb je meer tijd? Pureer dan het eimengsel met een staafmixer tot een gladde saus.

Serveren
4
  • Voeg de spekjes, gekookte spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.
  • Voeg een deel bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.