Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Penne
1 stuk(s)
Koolvis
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.17 zakje(s)
Belgische kruidenmix voor gehakt
25 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Veldsla
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Witte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.
Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kookroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.
Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met kookroom. Voeg de kruidenmix toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de tomatenplakjes en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven, of tot het korstje goudbruin kleurt.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. Dat is per persoon 10 gram in de saus en 10 gram over het gerecht. Je kunt ook 20 gram per persoon in de saus verwerken en de garnering achterwege laten.
Snijd ondertussen de overige tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing.
Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.