Romige pastaschotel met koolvis en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met frisse salade van tomaat en veldsla

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Penne

1 stuk(s)

Koolvis

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.17 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)876 kcal
Energie (kJ)3664 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.

Koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kookroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

Ovenschotel maken
4

Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met kookroom. Voeg de kruidenmix toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de tomatenplakjes en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven, of tot het korstje goudbruin kleurt.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. Dat is per persoon 10 gram in de saus en 10 gram over het gerecht. Je kunt ook 20 gram per persoon in de saus verwerken en de garnering achterwege laten.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de overige tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.