Romige pastaschotel met koolvis en broccoli
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met frisse salade van tomaat en veldsla

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Broccoli

1 piece

Tomato

90 g

Penne

1 piece

Pollock

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

0.17 sachet(s)

Belgian spice mix

25 g

Grated mature cheese

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium fish stock cube

Nutrition Values

Calories876 kcal
Energy (kJ)3664 kJ
Fat42 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate78 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6 g
Protein44 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.

Koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kookroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

Ovenschotel maken
4

Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met kookroom. Voeg de kruidenmix toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de tomatenplakjes en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven, of tot het korstje goudbruin kleurt.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. Dat is per persoon 10 gram in de saus en 10 gram over het gerecht. Je kunt ook 20 gram per persoon in de saus verwerken en de garnering achterwege laten.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de overige tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.