Romige volkoren fusilli met bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige volkoren fusilli met bloemkool

Romige volkoren fusilli met bloemkool

met spinazie en geraspte kaas

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Spinazie

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta
    10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en voeg de bloemkool weer toe aan de hapjespan.
  • Besprenkel met de olijfolie en bak de bloemkool 1 - 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

 

Roux maken
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Roer de bloem erdoorheen (zie Tip).

Tip: Als je de roomboter en bloem op deze manier mengt, maak je een roux. Bij een roux is het belangrijk dat de hoeveelheden kloppen: 1 el roomboter = 15 g en 1 el bloem = 20 g.

Saus maken
3
  • Giet 1/3 van de bouillon erbij en roer tot alles is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met de overige bouillon.
  • Roer door tot een gladde massa ontstaat, breng aan de kook en laat 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
  • Roer de spinazie en de Siciliaanse kruiden erdoorheen. Laat de spinazie slinken.
Serveren
4
  • Voeg de room, beide kazen en het achtergehouden kookvocht toe. Roer goed en laat 1 - 2 minuten inkoken.
  • Roer de pasta en de helft van de bloemkool erdoorheen.
  • Serveer de pasta op borden en garneer met de overige bloemkool.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.