Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Ei
½ stuk(s)
Tomaat
50 gram
Gesneden rodekool
1 stuk(s)
Pitabroodje
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
20 gram
Hummus
20 gram
Mangochutney
2.5 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van max. 1/2 cm dik, zout ze goed en zet weg totdat je ze gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 100 gram aardappel per persoon. De overgebleven aardappel kan je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of soep.
Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters, gebruik dan meerdere koekenpannen.
Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon; 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rode kool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de friet in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.
Doe de tomatenblokjes, rode kool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.
Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Hij is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.
Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen Sabich maken!