Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Dit zomerse gerecht is makkelijk mee te nemen naar het strand of naar het park!

We vinden het belangrijk dat alle delen van de kip gebruikt worden. Als iedereen alleen de kipfilet zou eten, dan zouden we de rest van de kip moeten weggooien. Zonde natuurlijk! Daarom zit er in dit gerecht kippendijfilet. Een heel lekker stukje van de kip, want het is veel malser dan de borst.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kippendijstukjes

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Mini-romaine sla

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Schuimspaan
Koekenpan
Kom
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in stukken van ongeveer 1 ½ cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook het ei de eerste 7 minuten mee
2

Kook het ei de eerste 7 minuten met de aardappelen mee. Haal daarna met een schuimspaan of eetlepel uit de pan en laat schrikken onder koud water.

Bak de aubergine 2 - 3 minuten aan elke kant
3

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verhit de helft van olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 - 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de kippendijfiletreepjes 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Maak met een staafmixer of blender de pesto
5

Scheur ondertussen de basilicum klein. Meng in een hoge kom of in een blender de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, grana padano, de helft van de basilicum en 2 el water per persoon. Bestrooi met peper en mix tot een dikke pesto met de staafmixer of de blender.

6

Scheur de romainesla klein en voeg de romainesla, aardappelen, kippendijfiletreepjes en pesto toe aan de aubergine in de saladekom. Beng verder op smaak met peper en zout.

Leg het ei op de maaltijd en garneer met de overige basilicum.
7

Pel het ei. Verdeel het gerecht over de borden. Leg het ei op de maaltijd en garneer met de overige basilicum.