Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing
Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Dit zomerse gerecht is makkelijk mee te nemen naar het strand of naar het park!

We vinden het belangrijk dat alle delen van de kip gebruikt worden. Als iedereen alleen de kipfilet zou eten, dan zouden we de rest van de kip moeten weggooien. Zonde natuurlijk! Daarom zit er in dit gerecht kippendijfilet. Een heel lekker stukje van de kip, want het is veel malser dan de borst.

Allergens:
Egg
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Aubergine

100 g

Kippendijstukjes

50 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

¼ unit

Mini-romaine sla

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories715 kcal
Energy (kJ)2992 kJ
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate44 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Slotted Spoon
Tall-Sided Pan
Bowl
Food Processor

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in stukken van ongeveer 1 ½ cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook het ei de eerste 7 minuten mee
2

Kook het ei de eerste 7 minuten met de aardappelen mee. Haal daarna met een schuimspaan of eetlepel uit de pan en laat schrikken onder koud water.

Bak de aubergine 2 - 3 minuten aan elke kant
3

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verhit de helft van olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 - 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de kippendijfiletreepjes 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Maak met een staafmixer of blender de pesto
5

Scheur ondertussen de basilicum klein. Meng in een hoge kom of in een blender de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, grana padano, de helft van de basilicum en 2 el water per persoon. Bestrooi met peper en mix tot een dikke pesto met de staafmixer of de blender.

6

Scheur de romainesla klein en voeg de romainesla, aardappelen, kippendijfiletreepjes en pesto toe aan de aubergine in de saladekom. Beng verder op smaak met peper en zout.

Leg het ei op de maaltijd en garneer met de overige basilicum.
7

Pel het ei. Verdeel het gerecht over de borden. Leg het ei op de maaltijd en garneer met de overige basilicum.