Schelvisfilet met tomatentapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

Vandaag staat er schelvis op het menu, een delicate vis die je met beleid moet behandelen. Bij de vis maak je ratatouille, een groentegerecht dat zijn oorsprong vindt in Nice. Door het toevoegen van de tomatentapenade is deze ratatouille snel goed op smaak. Wist je trouwens dat het Nederlandse woord ratjetoe een verbastering is van ratatouille?

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet, als dat nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid ook de bouillon voor de ratatouille.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de pruimtomaat en aubergine in kleine blokjes.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten.

Mengen en koken
4

Voeg de aubergine, het paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe, laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Bestrooi ondertussen een kant van de schelvisfilet met peper en zout. Draai de filet om en besmeer de andere kant met de overige tomatentapenade. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de schelvisfilet met de rijst en de ratatouille.