Schelvisfilet met tomatentapenade
Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

Vandaag staat er schelvis op het menu, een delicate vis die je met beleid moet behandelen. Bij de vis maak je ratatouille, een groentegerecht dat zijn oorsprong vindt in Nice. Door het toevoegen van de tomatentapenade is deze ratatouille snel goed op smaak. Wist je trouwens dat het Nederlandse woord ratjetoe een verbastering is van ratatouille?

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Aubergine

1 teaspoon

Paprikapoeder

40 g

Tomatentapenade

(Contains Fish)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2883 kJ
Calories689 kcal
Fat24 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate85 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Wok with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet, als dat nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid ook de bouillon voor de ratatouille.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de pruimtomaat en aubergine in kleine blokjes.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten.

Mengen en koken
4

Voeg de aubergine, het paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe, laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Bestrooi ondertussen een kant van de schelvisfilet met peper en zout. Draai de filet om en besmeer de andere kant met de overige tomatentapenade. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de schelvisfilet met de rijst en de ratatouille.