Schnitzel met knoflook-gemberrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

70 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Sjalot

1 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

180 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)940 kcal
Energie (kJ)3934 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers24 g
Vezels7.1 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden.
1

Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip: Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.

Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de teriyakisaus en 1 tl water per persoon.

Tip: Tip 1: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden. Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst. Leg de schnitzelreepjes erbovenop. Garneer naar smaak met de teriyaki-mayonaise.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.