Schnitzel met knoflook-gemberrijst
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork Wiener schnitzel

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

70 g

Chopped sweetheart cabbage

½ piece

Carrot

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Shallot

1 cm

Fresh ginger

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories940 kcal
Energy (kJ)3934 kJ
Fat43 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate100 g
Sugar24 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden.
1

Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip: Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.

Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de teriyakisaus en 1 tl water per persoon.

Tip: Tip 1: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden. Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst. Leg de schnitzelreepjes erbovenop. Garneer naar smaak met de teriyaki-mayonaise.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.