Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. Samen met de eieren, feta en krulpeterselie ziet het er prachtig uit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ blik(ken)
Cannellinibonen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen toe en laat al roerend slinken.
Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.
Maak een ruimte in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te verdampen.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.