Shakshuka met cannellinibonen
Shakshuka met cannellinibonen

Shakshuka met cannellinibonen

Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. Samen met de eieren, feta en krulpeterselie ziet het er prachtig uit.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Rode peper

2 unit

Pruimtomaat

½ can

Cannellinibonen

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Feta

(Contains Milk)

1 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3042 kJ
Calories727 kcal
Fat34 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate58 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber15 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen toe en laat al roerend slinken.

Koken
3

Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.

Eieren koken
4

Maak een ruimte in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te verdampen.

Kruid snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.