topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle kipcurry

Snelle kipcurry

met bloemkoolrijst en naanbrood

Met deze rode curry zit je, zoals de titel al doet vermoeden, lekker snel aan tafel. In plaats van gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen. Doordat je de rijst roerbakt, blijft hij knapperig en krijgt hij een nootachtige smaak. We hebben deze keer gekozen voor kippendij – ook bekend als de biefstuk onder de kip – omdat het zo lekker mals is.

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3425 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode paprika, ui en kippendijstukjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.  Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden.Schep de kipcurry erover.Serveer met het naanbrood.