Snelle kipcurry
Snelle kipcurry

Snelle kipcurry

met bloemkoolrijst en naanbrood

Met deze rode curry zit je, zoals de titel al doet vermoeden, lekker snel aan tafel. In plaats van gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen. Doordat je de rijst roerbakt, blijft hij knapperig en krijgt hij een nootachtige smaak. We hebben deze keer gekozen voor kippendij – ook bekend als de biefstuk onder de kip – omdat het zo lekker mals is.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode paprika

½ unit

Ui

100 g

Kippendijreepjes

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

75 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3425 kJ
Calories819 kcal
Fat43 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate72 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode paprika, ui en kippendijstukjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.  Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden.Schep de kipcurry erover.Serveer met het naanbrood.