Snelle nasi met sticky kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle nasi met sticky kippendijreepjes

Snelle nasi met sticky kippendijreepjes

met zoetzure wortel en gefrituurde uitjes

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix met wittekool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3262 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten88.2 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels13.3 g
Eiwitten29.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten op middelhoog vuur. Bewaar een kopje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout.
  • Voeg de linten toe aan de kom en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak in 6 - 8 minuten gaar. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de groentemix toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Snijd het selderijblad fijn. 
  • Giet de wortelmarinade af boven de pan met kip en bak deze samen met de zoet-pittige chilisaus en 1/2 el ketjap per persoon de laatste minuut mee met de kip.
Nasi afmaken
3
  • Voeg 1 el kookvocht van de rijst toe aan de pan met kip en verwarm nog 1 minuut.
  • Voeg de rijst, het selderijblad, de nasi-bamikruidenmix, de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan met de groenten en bak 2 - 3 minuten mee op hoog vuur.
  • Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan bakken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de nasi over diepe borden. 
  • Leg hierop de zoetzure wortellinten en kip met saus. 
  • Garneer met de gefrituurde uitjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.