Snelle viscurry met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle viscurry met rijst

Snelle viscurry met rijst

met wortel, rode paprika en Chinese kool

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Vis
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

ml

Kokosmelk

75 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

gram

Verse bladpeterselie en koriander

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

stuk(s)

Limoen

gram

Gemberpuree

stuk(s)

Knoflookteen

zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2916 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 10 minuten. Giet hierna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.

Groenten bereiden
2

Bak de groentemix 3 - 4 minuten aan.Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut.Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum en snijd ze fijn.

Vis toevoegen
3

Snijd de koolvis in de lengte doormidden en snijd in stukken van maximaal 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.Roer de koolvis door de curry en verhit nog 1 minuut, of totdat de vis gaar is.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry hierop.Garneer met het Thaise basilicum.