Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Noten
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Oosterse groentemix

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ el

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp . Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spieglei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.