Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½

Ansjovis

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

1 snufje

Chilivlokken

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)705 kcal
Energie (kJ)2950 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.5 g
Eiwitten28 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

Tip: Houd je van de smaak van ansjovis? Bewaar dan de olie van de ansjovis en gebruik die in de volgende stap in plaats van de olijfolie.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, meng goed door en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig, voeg dan enkele chilivlokken toe en meng goed door. Meng de spaghetti door de saus.

Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.