Je maakt zelf een Italiaanse saus met groene pesto, grana padano en spinazie. De spaghetti meng je aan het einde met de saus waardoor alles mooi groen kleurt. Wil je liever niet alles mengen? Serveer de saus dan op de spaghetti.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelmatig vuur.
Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend in 5 – 7 minuten slinken. Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Voeg ondertussen de groene pesto en de helft van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe als de saus te droog is. Haal de wok of hapjespan van het vuur.
Scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de helft van het basilicum toe aan de wok of hapjespan, voeg de overige olijfolie toe en pureer de saus met een staafmixer. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe en verhit al roerend nog 1 – 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de spaghetti met de pijnboompitten, de overige grana padano en het overige basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.